Over mij

Maaike de Vries

 

"In plaats van te hameren op alles wat ik moet, ben ik nu vooral bezig met hoe het voelt"

De afgelopen jaren ben ik veel op zoek geweest naar wat een gezonde leefstijl voor mij betekent. Lang was mijn idee hierbij dat ik alleen gezond moest eten en veel moest sporten. Dit zorgde ervoor dat ik vaak extreme doelen voor mezelf stelde die ik nooit volhield en zo weer teleurgesteld was in mezelf. Dit was frustrerend, zorgde voor stress, was niet leuk en vooral heel vermoeiend. Vier jaar geleden was ik deze manier helemaal zat en heb ik het roer omgegooid.

In plaats van te hameren op alles wat ik moet, ben ik nu vooral bezig met hoe het voelt. Ik heb mijn balans gevonden tussen in- en ontspanning en gezonde en ongezonde(re) momenten. En vooral om hierbij liever voor mezelf te zijn en goed naar mijn lijf te blijven luisteren. Geen te strenge doelen meer voor mij, maar gewoon op een leuke en op míjn manier gezond leven.

Om hier te komen ben ik aan de slag gegaan met een coach. Dit traject liet me zien dat ik veel te veel bezig was met mijn voeding en beweging en hierbij hele belangrijke onderdelen van een gezond leven vergat. Toen ik in kleine stapjes ook aan de slag ging met mijn slaap, ontspanning en een positievere mindset voelde ik pas echt een verandering. Ik voelde me minder gestrest, had meer energie én die gezonde(re) keuzes gingen steeds meer vanzelf.

Mijn eigen ervaring heeft mij zo enthousiast gemaakt dat ik besloot om zelf leefstijlcoach te worden. Nu wil ik anderen coachen in het verbeteren van hun leefstijl, maar dan op een leuke en positieve manier die echt bij iemand past. Hierbij vind ik het belangrijk om te kijken naar het hele plaatje (voeding, beweging, stress, slaap, ontspanning en mindset) en vooral de nadruk te leggen op hoe iemand zich goed voelt in zijn of haar lijf. Wat dit betekent is voor iedereen anders, dus mijn aanpak is bij iedereen anders. Lees hier meer over mijn aanpak.

Neem contact met me op

Wat kan ik voor je doen?